Jessica Park: Flat-out Celeste – Celeste bolondulásig

jessica-park-flatout-celeste-pdfMEGJELENÉS: 2015
OLDALSZÁM: 360
KIADÓ: Könyvmolyképző
ÉRTÉKELÉSEM: 4/5

A végzős gimnazista Celeste Watkins számára minden egyes nap brutális bátorságpróba. És Celeste nagyon fél. Elszigeteltté válik, mert túlságosan okos, a beszéde túlságosan modoros, viselkedése pedig túlságosan eltér az átlagostól, ezért úgy érzi, nem marad más választása, mint direkt távol tartani magát mindenkitől.
De az egyetem felszabadíthatja, nem? Ha kibírja ezt a borzalmas utolsó évet a gimiben, akkor talán minden rendben lesz. Ha sikerül találnia csak egyetlen embert, aki mentőkötelet dobhat neki, akkor talán, talán nem lesz baj.
Justin Milano, a másodéves, szintén különc egyetemista lehet talán az a személy, aki kicsalogatja Celeste-et magányos világából. Talán megmentheti a lányt… legalábbis ha Celeste elfogadja a segítségét.
Ha összefognak, talán jó páros lehetnek. Ha összefognak, talán megmenthetik egymást. És ha összefognak, talán megmenthetnek egy másik párost is: két embert, akikről Celeste tudja, hogy teljes szívből, szenvedélyesen, bolondulásig szeretik egymást.

Mivel a Flat-out sorozat első részét és annak kiegészítő kötetét olvastam és imádtam, így nem volt kérdés, hogy a Celeste-féle folytatást is el szeretném olvasni. Kíváncsi voltam, hogy überelni tudja-e azt a minőséget, amit már megszokhattunk az írónőtől. Nos, felülmúlni ugyan nem tudta Julie-ék történetét, de mindenképpen egy nagyon aranyos történetet kaptunk egy csomó szép és nagyon is fontos gondolattal. 

Egyébként talán főként az én hibám, hogy nem tetszett annyira ez a kötet, mint az első – azt már ugyanis két esztendeje olvastam, egy teljesen más élethelyzetben, azóta ugyanis sokmindenről lett más a véleményem. Most már az írónő stílusa számomra túl mesebeli, aranyosnak aranyos, de nem áll a realitás talaján, mostanság meg a nagyon is reális, valóságos regényeket kedvelek. Ennek ellenére mégis mélyen elgondolkodtatott, főként az utolsó fejezetek, melynek mondanivalója igencsak szögett ütött a fejemben.

“Nincs nagyobb teljesítmény, mint önmagunknak maradni egy olyan világban, amely folyamatosan próbál minket másmilyenné tenni.”

Celeste karakterét ebben a regényben sokkal jobban szerettem, mint az előzőben, talán azért, mert itt már 18 évesen láthatjuk viszont. Együtt éreztem vele a különcség nagyon is nyomasztó és fájdalmas érzete miatt, és talán pont ezért éreztem hiteltelennek, mert valahogy a valóságban sose jön el egy Justin-féle hős megmentő lovag, aki mély türelemmel és odaadással megmutatja az élet napos oldalát.

A könyv egyébként nem nagyon különbözött stílusilag a Flat-out love-tól, itt is főként e-mailek és sms-ek tették ki a sztori lényeges részeit, és romantikus dolgokból sem volt hiány. Ami pedig nagyon-nagyon tetszett, hogy nemcsak Celeste élete kerül terítékre ebben a regényben, hanem Julie-é és Matté is: ugyanis a két történet közti időben az álompárunk szakított, így az ő újra egymásra találásukat is átélhetjük ebben a kötetben. Mattet egyébként jobban csíptem, mint Justint, valahogy számomra Matt még mindig a tökéletes kockafejű pasi, akinek testét nem fedik izmok és tetoválások, hanem úgy tökéletes, ahogy van. És ebben most Justin sem tudta felülmúlni. (Egyébként milyen fura, hogy az írónő stílusa ide vagy oda, mégis a Matt-féle férfikarakter sokkal reálisabb bármilyen más New Adult-könyv főhősénél, akik persze rohadt jó testtel rendelkeznek egytől egyig, és csak Jessica Park merte megtenni azt a lépést, hogy álompasi helyett sokkal hétköznapi pasit tett meg főhőséül).

celeste-bolondulasig-pdf

Amit még külön ki kell emelnem, a könyv borítója álomszép, és bár sose ez alapján ítéltem meg egy könyvet, de most mindenképp be kell tennem róla még egy saját képet is.

Szóval tényleg minden Flat-out fannak csak ajánlani tudom ezt a részt is, akik pedig még nem olvasták volna a sorozatot, azok szerintem ha tehetik, kezdjenek bele. Még nem késő…

További infók a könyvről ITT.

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s