Aranykönyv – szavazz Lakatos Leventére és Böszörményi Gyulára!

Idén is Aranykönyv lázban ég a magyar könyves társadalom, és a verseny mostanra éleződött ki leginkább, hiszen már az utolsó fordulóban vagyunk. Tegnapelőtt kiderült, kik kerültek be a Top 10-be, és nagy öröm számomra, hogy két nagy kedvencem is az esélyesek közt van. Ugye már kitaláltátok, kikről van szó? (Na jó, a cím és a kép elég egyértelművé teszi. :D)

lakatos-levente-szigor-tiltas-gyonyore-pdfBevallom őszintén, a Szigorról én nem hittem volna, hogy ennyire jó könyv lesz. Mikor még e-könyvként jelent meg, nem is olvastam el, valahogy nem annyira izgatta a fantáziám, és inkább kivártam a papírkönyves megjelenést. Aztán olyan szinten kellemesen meglepődtem ezen a fordulatos, cseppet sem unalmas, szájeltátós történeten, hogy ez lett számomra a legkedvencebb Lakatos Levente-regény. Még a Bomlást is lekörözte nálam, sőt, mikor kérdezik, melyik könyvet ajánlom legelsőnek az írótól, mindjárt a Szigort mondom. Ahogy azt már az értékelésemben is említettem, ez a legjobb, legeredetibb, legötletesebb Lakatos Levente-regény. Úgyhogy mindenképpen, de tényleg, mindenképpen megérdemli az Aranykönyvet. Így hát mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy olvasson Szigort, és persze szavazzon is rá a versenyen május 24-ig.

IDE KATTINTVA TUDSZ SZAVAZNI A SZIGOR I. ÉS II. RÉSZÉRE.

boszormenyi-gyula-armany-kezfogo-pdfAz ifjúsági kategóriában egyértelmű, ki az, aki megérdemli a díjat. Az Ambrózy báró esetei egy igenis hiánypótló könyvsorozat a kortárs magyar ifjúsági irodalomban, ráadásul egy olyan mű, amely nemcsak a fiatalokat szólítja meg, hanem a felnőtteknek is ugyanakkora élmény.  Egyedi ötlet, egyedi megvalósítás, izgalmas és letehetetlen oldalak, na meg az a hangulat… Imádtam, hogy az író valós történelmi személyek köré szőtt egy komplett krimit. Szóval mindenképp a legkiemelkedőbb a kategóriájában az Ármány és kézfogó, illetve a Könyvhéten megjelent kiegészítő kötet, szóval tessék csak rá szavazni, amíg lehet :)

IDE KATTINTVA TUDSZ SZAVAZNI AZ AMBRÓZY-KÖTETEKRE.

És persze ott a többi kategória is, amelyben tudtok szavazni. A szépirodalomnál Benyák Zoltánt és Fábián Jankát tudom nagyon ajánlani, s bár konkrétan egyiküktől sem olvastam a jelölt könyvet, de mindkettőjüktől már olvastam korábban, és imádtam azokat. Ismeretterjesztés kategóriában Naszvadi Judith nálam a nyerő, A mi 56-unkról olvashattatok posztot a blogon, és bátran ajánlom mindenkit, akit érdekel ez a téma.

Szóval szavazásra fel, mert a Te véleményed is számít!