Őszi/téli megjelenések magyar szerzőktől, melyeket elképesztően várok

Ha ősz, akkor könyvzuhatag, vagyis egy csomó új megjelenés. Ebben a posztban pedig bemutatom nektek azokat a regényeket, melyeket nagyon-nagyon várok. Ne lepődjön meg senki, hogy csak magyar szerzők könyveit sorolom fel, ugyanis általában a várva várt könyvek számomra magyar írók tollából származnak.

reading-girl-olvaso-lany

Rácz-Stefán Tibor: Túl szép

Tibor regényét várom a leginkább, hiszen a kéziratát már 2013 nyarán volt szerencsém elolvasni, és már akkor baromira tetszett. Figyelmeztetek mindenkit, hogy nagyon más, mint a szerző első könyve, és ha már azt szeretettétek (főleg a melegszálat benne), akkor ezt garantáltan imádni fogjátok. Ugyanis ez New Adult lesz, viszont hogy legyen egy kis csavar, egyszerű fiú-lány kapcsolat bemutatása helyett egy különleges LMBT szálat dolgoz fel a szerző.

Róbert Katalin: Fecsérelt életek

Róbert Katalin stílusa tavaly karácsonykor lopta be magát a szívembe, mikor is elolvastam a Szívből, színből, igazánt, mely elképesztő érzelmi kavalkádot váltott ki belőlem. Akkor jöttem rá tulajdonképpen, hogy nekem valójában ezek a felnőtté válásról, önmagunk megtalálásáról szóló könyvek nyerik el legjobban a tetszésemet, erről a témáról szeretek olvasni. Nos, úgy néz ki, a Fecsérelt életek is hasonló lesz, emberi kapcsolatokról, útkeresésről fog szólni, csak kicsit idősebb szereplőkkel. Hát, rendkívül kíváncsi vagyok, bízom benne, hogy ugyanannyira fog tetszeni, mint az író előző regénye.

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

On Sai-tól idén tavasszal olvastam először, és noha nem feltétlenül az én komfortzónámba esnek a regényei, előbb-utóbb mindenképp el szeretném olvasni az összeset. Valamiért pedig az ősszel megjelenő könyvére extra kíváncsi lettem, talán a remek és egyedi cím miatt, de meglepően várom már, hogy olvashassam ezt a lovagos sztorit.

Leiner Laura: Illúzió

Gondolom, senkit nem lep meg, hogy mennyire várom Laura új regényét, azaz a Bexi-sorozat harmadik részét. Nagyon sokat írtam már arról, mennyire megszerettem az írónő tinisztáros könyvsorozatát, mely során rengeteget fejlődött írástechnikai szempontból az SzJG-hez képest. Ráadásul egy hatalmas függővéggel ért véget az előző rész, úgyhogy a kíváncsiság szerintem mindannyiunkban ott leledzik. Leiner eközben kiadót is váltott, ami szerencsére a történetre nem hat ki, viszont a borítón már megtapasztalhattuk a változásokat.

Lakatos Levente: Szeress jobban

Idén jelenik meg a Barbibébi folytatása is, azaz a Szeress jobban az Ulpius-ház helyett immáron a Libri Könyvkiadónál. Anno a Barbibébi és az azt körülvevő véleményáradat nem igazán győzött meg arról, hogy elolvassam, viszont azóta nagyon kellemeset csalódtam az író munkásságában. A Szeress jobbant pedig állítólag az első rész ismerete nélkül is zökkenőmentesen lehet olvasni, tehát azoknak se kell aggódniuk, akik hozzám hasonlóan kicsit szkeptikusan álltak az öt évvel ezelőtt megjelent regényhez.

Kalapos Éva: Égés

A DAC-sorozat szerzőjének legújabb regénye az iskolai bántalmazásokról szól, és tekintve, hogy mennyire megkedveltem Éva írási stílusát és tabudöntögető témáit, kíváncsian várom, milyen lesz ez a története. Az írónővel már interjú is készült a könyv kapcsán, mely csak mégjobban fokozta az érdeklődésemet. Nagyon remélem, hogy nem okoz majd csalódást.

 

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s