Meguntam az olvasást?

Mostanság sokat gondolkodtam azon, vajon meguntam-e az olvasást így 5 év könyvesblogolás után, és hogy miért is nyúlok inkább a filmhez, sorozathoz egy-egy szabad órámban, nem pedig a könyvhöz. A válasz egyszerű, de mégis bonyolult.

Öt-hat éves koromtól, mióta megtanultam olvasni, imádom a könyveket. Viszont mindig is voltak időszakaim az életben, mikor kevésbé foglalkoztatott az olvasás, mert az adott életszakaszban másnak adtam helyet a szabadidőmben, mást tartottam fontosnak. Ilyen volt mikor érettségiztem, és egyetemre mentem, két év alatt szinte csak 2-3 regényt olvastam el. Abban az időszakban a társasági élet és tanulás töltötte ki a mindennapjaim, és akkor kezdtem rengeteg külföldi sorozatot is nézni kikapcsolódás gyanánt. Aztán másodikos egyetemistaként megnyitottam ezt a blogot, újra kedvet, és legfőképpen motivációt kaptam az olvasáshoz, a rekordjaim pedig sorban dőltek meg. Most pedig újra itt vagyok a “válságban”, újra más dolgok foglalkoztatnak, nem pedig az olvasás. Valószínűleg ez is el fog tartani két évig, amelyből már körülbelül 1 év el is telt (tavaly késő nyáron kezdődött, ha jól emlékszem). De nem akarok jóslatokba bocsátkozni.

Viszont vannak könyvek, amelyekre elképesztően kíváncsi vagyok, és bár idén sajnos nem jutok ki a Könyvhétre, de ennek ellenére összeállítottam egy kívánságlistát a beszerezendő új megjelenésekről. Kattints a videóra, és megtudhatod, mely könyvek könyvheti megjelenéseit várom már nagyon, és iratkozz is fel a csatornámra, ha szeretnél még videókat látni tőlem :)

https://youtu.be/Q24P5886bxU

Reklámok

4 thoughts on “Meguntam az olvasást?

 1. Szerintem ez teljesen természetes, majd mikor megint szükséged lesz az életedben az olvasásra, akkor visszatérsz hozzá. Addig meg élvezd ki az egyéb hobbijaid a szabadidődben:D

 2. Szia Ági!!
  Mindenkinek vannak ilyen időszakai! Nincs olyan, akinek ne lett volna már több hasonló! Van akinek rövidebb, és van akinek hosszabb ideig tart! Végül úgy is lesz egy olyan könyv, aminek nem tudsz ellenállni!
  Addig gyártsd a videóid, nézz filmeket, sétálj, nyaralj! Lényeg, hogy jól érezd magad!

  1. Igen, így van, mindig vannak hullámvölgyek, de ez szinte minden más tevékenységre igaz :)
   Köszönöm szépen a kommentet, nagyon buzdító volt, ez is jó kis motiváció a további videógyártáshoz :) És holnap kirándulni indulok, szóval megfogadom a tanácsod :D

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s