Egy antológia arról a bizonyos első alkalomról

Ez az év is jól indul! Mi még fel sem ocsúdtunk a karácsonyi könyvdömpingből, de a Menő Könyvek nem pihent – ugyanis február 8-án megjelenik egy novelláskötet, amely az első szexuális élményt dolgozza fel. Bátran ki merem mondani, hogy nagyon különleges és hiánypótló könyvről van szó, amely mindannyiunkat érint. Tizenöt nagyszerű író tollából olvashatunk tizenöt különböző és felejthetetlen történetet arról a bizonyos elsőről… De hogy kik is szerepelnek pontosan az antológiában, és milyen novellával rukkoltak elő,  azt már a tartalomjegyzékből is megtudhatjuk. Vigyázat, már a címek is beszédesek lehetnek!

antologia-az-elso-pdf

Tartalomjegyzék

Nyáry Krisztián: Előszó helyett – előjáték az irodalomtörténettel
Dragomán György: Madarak
Fiala Borcsa: Az elsők
Garaczi László: Mit üzen a szél?
Gimesi Dóra: Absolute Beginners
Grecsó Krisztián: Taxisblokád, rózsateknő, Suscsej
Háy János: Csak azzal
Kalapos Éva Veronika: Before – after
Karafiáth Orsolya: Gyakorló
Lakatos Levente: Minden, ami feledhetetlen
Mészöly Ágnes: Nem öl meg
Molnár T. Eszter: Az elefánt
Nagy Ildikó Noémi: Dallamtapadás
Németh B. Eszter: A kiválasztott legendája
Tasnádi István: elveszteni

Hamarosan jómagam is érkezem egy részletesebb élménybeszámolóval a novellák kapcsán, elöljáróban annyit elmondanék, hogy nem kellett csalódnom egyetlen általam nagyon imádott íróban sem. És szerintem Ti sem fogtok. :)

A fülszöveg pedig így hangzik:

Még előtte? Vagy régen túl, de még mindig olyan, mintha tegnap történt volna?
Legyen nagyon jó, vagy kevésbé, mindenki emlékszik AZ ELSŐ alkalomra. Amiről nem beszél senkinek. Vagy épp elmondja mindenkinek. Ami annyiféle történet, ahányan vagyunk.
Milyen nehéz szavakat találni ARRA, amit nevezhetünk szexualitásnak, intimitásnak, csak olyan nehéz nem orvosian, nem gügyögve, vagy épp vulgárisan. Ami nem csak a testről szól, hanem az érzésekről is. És ami, valljuk be, igenis fontos és szép része az életnek.

Tizenöt kiváló szerző vállalkozott arra, hogy egy-egy novellában megmutatja ezt a sokféleséget. Dragomán György, Fiala Borcsa, Garaczi László, Gimesi Dóra, Grecsó Krisztián, Háy János, Kalapos Éva, Karafiáth Orsolya, Lakatos Levente, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Nagy Ildikó Noémi, Németh B. Eszter , Nyáry
Krisztián,Tasnádi István szövegei egytől egyig olyan történetek, amiket garantáltan nem felejtünk el. Ahogyan AZ ELSŐT sem.

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s