Itt van az ősz, itt van újra

Ugye, látjátok kint az időjárást? Persze, ez csak költői kérdés volt, nyilván mindenki részesült az utóbbi két nap esőzuhatagából, a szerencsétlenebbek (jómagamat is beleértve) csuromvizesek is lettek szépen. Lázongva, forradalmian köszöntött minket a szeptember, az első őszi hónap az évben. Na de miért jó, ha vége a nyárnak?

osz-olvasas

Mint minden évszakfordulót, így az ősz beköszöntét is rajongva várom, hiszen minden évszaknak van valami izgalmas oldala. És tudjátok, mit szeretek én nagyon az őszben? Az újrakezdést. Az ősz mindig valami újnak a kezdete, eddig 17 éven keresztül az új tanévé volt a főszerep, most pedig az új és izgalmas kihívásoké. A szeptember sokkal inkább évkezdet, mint a január, hiszen a nyár nagyon jó választóvonal a két időszak között.

De ami számunkra a legfontosabb: szerintem ősszel lehet a legjobban kimaxolni az olvasási lehetőségeinket. Nemcsak a borongós, bekuckózós időjárás nyújt remek alkalmat hozzá, hanem az a kismillió regény, ami ebben a karácsony előtti időszakban megjelenik. Mert idén is remek és izgalmas új történeteket olvashatunk az ősz folyamán, csak győzzük őket idővel és szusszal. Na meg persze gyönyörű esős idővel (mert az esős idő is lehet gyönyörű bentről kitekintve), és forró kávéval.

Szóval ne, tényleg ne búslakodjatok, hogy vége a nyárnak. Ha jobban belegondolunk, az ősz nem is akkora szívás, mint ahogy azt először képzeljük. Csak pozitívan álljunk hozzá, és tudjuk szépen kiélvezni. Meg minden egyebet is, amit az élet felkínál.

Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.

autumn-reading

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s