A Nyírd ki ezt a naplót sokkal jobb, mint bármelyik színezőkönyv

nyird-ki-ezt-a-naplot-pdfEmlékeztek még a felnőtt színezőkről írt bejegyzésemre, mikor is arról elmélkedtem, szükségünk-e van ilyesfajta elfoglaltságra? Akkor elmondtam, hogy tulajdonképpen nekünk nőknek nem kell ahhoz felnőtt színező, hogy kiéljük a kreativitásunkat, mert azt megtehetjük ezenkívül ezerféle módon, kezdve a körömfestéstől a sminkelésen át egészen a lakásdekorációig. Persze, van, aki a kifestőzésben találja meg a legnagyobb örömet, szóval ez sem kizárt, mégis feleslegesen nagynak éreztem tavaly azt a felfordulást, ami körülvette ezt az egészet.

Azonban idén nyáron megjelent a Nyírd ki ezt a naplót nevű könyvecske, és talán még óriásibbat robbant, mint tavaly Johanna Basford kifestői. Nagyon gyorsan elkapkodták a boltokból, egy ideig aztán nem is lehetett kapni, meg kellett várni az utánnyomást. Én akkor még kicsit szkeptikus voltam vele, nem nagyon bíztam abban, hogy tetszeni fog a “gyilkolászás”, de aztán nem kellett sok, hogy rájöjjek a titok nyitjára – a napló kinyírásában bizony sokkal több kreativitás és lehetőség van, mint bármelyik színezőkönyvben összesen. Mert tulajdonképpen itt aztán tényleg szabadjára engedheted a fantáziád. Azt csinálsz a naplóval, amit csak szeretnél, olyan szinten értelmezheted a feladatokat, ahogy csak kedved tartja. Minden megengedett, nincsenek korlátok (se vonalak, ugye, amin belül kell színezned). De talán nem is ez az egészben a legjobb. Hanem az, hogy pont azt csinálhatod ezzel a naplóval, ami más könyveknél nemcsak tilos, de szentségtörés lenne. És mint tudjuk, tilosban járni az igazán izgalmas dolog. Ráadásul itt még arra is utasítanak, hogy tedd meg, ami szépen megfoszt a lelkiismeret-furdalástól.

Szóval a rombolási (vagy inkább alkotási?) kedv a többségből kihozta a “vadállatot”, és mindenki elkezdte szépen kinyírni a saját naplóját. A napló kinyírása pedig tökéletes tükröt állít a személyiségünknek, ugyanis megmutatja, ki mennyire kreatív. Voltak emberek, akik abszolút szó szerint, mindig a leírást követve fogtak hozzá a dolgokhoz, de voltak, akik teljesen elvontan közelítették meg az utasításokat. Mindenkinek szíve joga azt csinálni a naplójával, amit akar, emiatt szerintem nem kellene nyíltan beszólni a másiknak, hogy úgy csinálta, ahogy. De azt viszont kár lenne tagadni, hogy nagyon szépen visszatükrözi az alkotói képességünket, illetve azt is elárulja rólunk, mennyire vagyunk rejtetten agresszívak. Vegyünk csak egy példát. Ott van a “törjük meg a könyv gerincét” utasítás, amit valaki úgy oldott meg, hogy rajzolt egy törést, és nem hajtotta végre szó szerint a feladatot. Vajon ezt azt jelenti, hogy abban az emberben semmilyen agresszív rombolási kényszer sincs? Most jönne jól egy pszichológus szakmai véleménye… :D

De bárhogy is csűrjük-csavarjuk, ez a napló szerintem nagyon jó kis dolog, és kivételesen megérdemli azt a hatalmas hype-ot, ami körülveszi. Szóval, ha izgatja a fantáziád, szerintem érdemes megvenni. Én is engedtem a csábításnak és beszereztem végre, hamarosan pedig bemutatom, hogy sikerült a gyilkolászásom.


keri-smith-nyirdki-ezt-naplot-pdfMEGJELENÉS: 2016
OLDALSZÁM: 224
KIADÓ: Maxim

Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy könyv, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá…
Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.
Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s