Cover Reveal! Jane Austen: Büszkeség és balítélet – új borítóval

Ismét egy borítóleplezés, ám ezúttal rendhagyónak mondható, hiszen egy olyan könyv borítójáról hull le a lepel, melyet már többször, több kiadónál is kiadtak. Sőt, egyszer már a Könyvmolyképzőnél is, de most újra, egy sokkal szebb, hangulatosabb külsővel várja majd az új olvasókat, illetve a régi nagy fanokat. Igen, a Büszkeség és balítélet c. klasszikusról van szó, az én személyes kis kedvencemről, mely nem hiába világhírű. Az 1995-ben készült sorozatot immár hagyomnányként minden télen újranézem, de ezzel az új kiadású borítóval kedvet kaptam az újraolvasásra is.

Az írónőről:

Jane Austen 1775-ben látta meg a napvilágot egy angol lelkész hetedik gyermekeként. Apja plébánosként elég tekintélyes fizetést kapott, de mivel nyolc gyermeket kellett felnevelnie, nem számítottak tehetős családnak. Jane élénk és szeretetteljes családi háttere ösztönzően hatott az írásra, sőt kiterjedt rokoni és baráti kapcsolatai révén élményei jóval messzebbre jutottak a steventoni parókiánál. Ebből a világból merítette regényeinek helyszíneit, szereplőit és témáját. Első regénye, az Értelem és érzelem 1811-ben jelent meg, ezt nem sokkal később, 1813-ban követte a Büszkeség és balítélet. Ezeket még négy befejezett regény követte. Az írónő sohasem ment férjhez, bár fiatalon eljegyezte magát egy férfival, de az eljegyzést később felbontották. Visszavonultan élt, mert súlyos betegségben, az akkor még ismeretlen Addison-kórban szenvedett. Rövid élete során azonban hat olyan regénnyel ajándékozta meg az angol irodalmat, amik mind a mai napig töretlenül népszerűek.

És akkor ilyen az új borító:

buszkeseg-balitelet-uj-borito-pdf

 

Bár nekem mindig az a klasszikus, Colin Firth-ös keményborítós a kedvencem, amelyben eredetileg is olvastam idestova már hét esztendeje, de azért ez az újracsomagolág is határtalanul gyönyörű, és nagyon hangulatos. Mindemellett szépen beleillik a kiadó profiljába, bár azt kevésbé értem, miért a Vörös pöttyös-sorozatba sorolták be, de ez legyen a legkevesebb. Egyszóval meseszép ez a külső, remélem sok tizenéves kedvet kap majd hozzá, hogy belekóstoljon Jane Austen világába.

Fülszöveg:

Szerelmek és félreértések klasszikus meséje a XVIII. századvégi Angliából. Az öt Bennet nővér élete a férjkeresés jegyében zajlik: anyjuk megszállottan próbálja biztosítani számukra a megnyugtató jövőt valami pénzes – és lehetőleg rangos – férfiú mellett. Csakhogy a jó eszű és éles nyelvű Elizabeth szélesebb perspektívákban gondolkozik, és ebben apja is támogatja őt. Amikor Mr. Bingley, a módos agglegény beköltözik az egyik szomszédos birtokra, felbolydul a Bennet-ház élete. A férfi előkelő londoni barátai és a vidékre vezényelt nyalka, ifjú katonatisztek közt bizonyára számos udvarlója akad majd a lányoknak. A legidősebb lány, a derűs és gyönyörű Jane úgy tűnik, meghódítja Mr. Bingley szívét. Ami Lizzie-t illeti, ő megismerkedik a jóképű, és látszólag igencsak dölyfös Mr. Darcyval, és máris kezdődik a nemek ádáz csatája. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Elizabeth nem várt házassági ajánlatot kap a Bennet-vagyont öröklő unokatestvértől, és amikor Mr. Bingely váratlanul Londonba távozik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért. Ám egy Lydiával kapcsolatos családi válsághelyzet hamarosan ráébreszti hősnőnket arra, hogy mindvégig balul ítélte meg ezt a büszke férfit… Eredeti hangú, máig modern, magával ragadó történet, melyben magunkra ismerhetünk.

További infók a könyvről ITT.

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s