Cover Reveal! Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok

A sorozat első kötete, a Leányrablás Budapesten nagyon kellemes meglepetés volt mindannyiunk számára, hiszen egy egészen érdekes szempontból közelítette meg a magyar ifjúsági regényeket. Böszörményi Gyula tehetsége előtt kalapot kellene emelni, ugyanis olyan szinten kalauzolt vissza az időben, hogy élvezet volt olvasni minden sorát, és képzeletben tényleg egy kicsit visszarepültem úgy száz évet az időben. És hamarosan megjelenik végre a folytatás, azaz az Ambrózy báró eseteinek a második része, melyet (mily meglepő) elképesztően várok.

Az íróról

Böszörményi Gyula magyar író, újságíró. A Gergő és az álomfogók című meseregényével lett ismert országszerte. Színpadi, rádiós és televíziós munkái is jelentősek.
Ötven éves korára már több, mint ötven regényt írt, a Lúzer Rádió, Rontásűzők és az Álomfogó sorozatok mellett önálló művekkel, esszékötetekkel és antológiákkal is jelentkezett. A gyerekeknek szánt könyveit a felnőttek is imádják, sőt, végigvigyorogják – ahogy  az eKultura kritikusa is tette.
Munkásságát számos díjjal jutalmazták. 2007-ben József Attila-díjat kapott, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének különdíjával tüntették ki, a Gergő-regények IBBY díjat kaptak az Év Legjobb Gyermekkönyve kategóriában, tavaly pedig a Könyvmolyképző Kiadó Nívódíját is átvehette.

És tessék végre megcsodálni ezt a gyönyörű borítót!

boszormenyi-gyula-rudnay-gyilkossagok-pdf

Nos, azt hiszem, szavakkal nehéz lenne körülírni, mennyire nagyon tetszik ez a borító. Már az első résztől oda meg vissza voltam, de ez még rátesz úgy két lapáttal. Kimondom: szerelmes vagyok ebbe a borítóba. Bízom benne, hogy nektek is ugyanennyire tetszik majd, és nemcsak a külső nyeri el a tetszéseteket, hanem a történet is. Engem az első rész teljes egészében meggyőzött, és aki esetleg még nem olvasta, annak a második rész megjelenéséig bőven van ideje bepótolnia!

A regény fülszövege

1900 ősze. Budapest székesfőváros a perzsa sah látogatására készül. A titokzatos keleti uralkodó teljes udvarházával egyetemben járja be Európát, mindenhol rendkívüli érdeklődést, sőt rajongást váltva ki. Rudnay Béla rendőrfőkapitányt azonban egészen más nyomasztja: kereken hét olyan gyilkossági ügy aktája hever az asztalán, amit a legkiválóbb detektívjei sem voltak képesek felderíteni. Az eltűnt Hangay Emma kisasszony megtalálására tett kudarcos kísérlet után Ambrózy báró elvállalja eme különös eseteket, melyek teljességgel érthetetlenek. Vajon a ferencvárosi szatócs miért ölte meg a Bécsből öngyilkossági szándékkal Budapestre érkező festőt – a frissen alkalmazott cselédlány miért mérgezte meg úrnője édesanyját, akit addig sohasem látott – a hamburgi kémiatanár miért utazott Triesztbe, hogy ott a vonaton lelőjön egy általa sohasem látott, tízéves kisfiút – és a pesti kocsmárosnak ugyan mi oka lehetett vidékre ruccanni, hogy aztán a puszta közepén meggyilkoljon egy idős cselédasszonyt? A minden lében kanál Hangay Mili kisasszony és az ő morc bárója nyomozásba kezd, nem tudván, hogy életük máris veszélyben forog.

A Leányrablás Budapesten című, nagysikerű regény folytatásában a szerző tíz valóban megtörtént, a korabeli sajtó által dokumentált esetre igyekszik fényt deríteni, miközben e szép, izgalmas, békebeli korban valóban élt személyek és valós helyszínek sorát szerepelteti. A nyomozás csak most veszi igazán kezdetét!

A regény ezen a linken jegyezhető elő!

Reklámok

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s