COVER REVEAL! Erik Larson: Fenevadak kertje

A második Cover Reveal, azaz a borítóleplezés egy különleges, második világháborús könyvről, a Fenevadak kertjéről szól. Mostanság rengeteg világháborús regényt olvasok és filmet nézek, így természetesen nem mehetek el emellett a könyv mellett sem. 2015 őszén jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, és a poszt folytatásában pedig lehull a lepel a remek borítóról.

A szerzőről

A hatvanegy éves Eric Larson New York Times bestseller regény író, emellett újságíróként is tevékenykedik, 2004-ben munkásságát Edgar-díjjal jutalmazták.
Brooklynban született, és New Yorkban is nőtt fel. A Pennsylvaniai Egyetemen summa cum laude diplomázott 1976-ban, ahol orosz történelmet tanult. Egy évvel később jelentkezett a Columbia Egyetem újságíró szakára, amit 1978-ban végzett el.
Számos kiváló újságnál helyezkedett el, dolgozott a The Wall Street Journalnál és a Time magazinnál is. Első regényét 1992-ben adta ki, a legnagyobb sikert Az Ördög a Fehér Városban remekműve aratta, ami Magyarországon is megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.
Az író jelenleg Seattle-ben él a feleségével és három lányával.

A magyar borító meg így fog kinézni:

erik-larson-fenevadak-kertje

Véleményem szerint remek borító lett, abszolút figyelemfelkeltő, az olvasó rögtön tudja, hogy a fasizmusról és annak borzalmairól fog olvasni köszönhetően a jól látható horogkeresztnek. Számomra a cím kicsit becsapós, először egy fantasynek hittem ez alapján, de szerencsére a borító remekül helyrebillenti tévképzeteinket.

A regény fülszövegét pedig itt elolvashatjátok:

A Fenevadak kertjét nemcsak a korszak feszültséggel teli légköre járja át, de feledhetetlen képet kapunk a bizarr Göringről és a látszólag lehengerlő, de valódi lényét tekintve vészjósló Goebbelsről. Larson olyan hitelesen és életszerűen ábrázolja az eseményeket, hogy szinte szemtanúi lehetünk ennek a meglepően sokszínű és bonyolult időszaknak. Az eredmény lenyűgöző, nem lehet letenni a művet, amely kitüntetett figyelmet szentel annak a kérdésnek, vajon miért nem ismerte fel a világ a komor fenyegetést, amit Hitler jelentett mindaddig, amíg Berlint és Európát el nem borította a vér és a borzalom.

Elő is lehet jegyezni:

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/arany-pottyos-konyvek/erik-larson-fenevadak-kertje-6919

 

 

Reklámok

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s