Jennifer L. Armentrout: Opál (Luxen 3.)

armentrout-opal-luxen-pdfMEGJELENÉS: 2014
OLDALSZÁM: 452
KIADÓ: Könyvmolyképző
ÉRTÉKELÉSEM: 4/5

Senki sem érhet fel Daemon Blackhez.
Amikor elszánta magát, hogy kimutatja az érzéseit irántam, komolyan beszélt.
Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még ő sem védheti meg a családját, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibrideket tesztelő és kínzó titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim nem ismernek határokat.
A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre darabokra töri az életünket.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják.

Sok helyen olvastam, hogy a harmadik Luxen-rész mennyire unalmas töltelékrésze ennek a csodálatos, fordulatos és izgalmas sorozatnak. Persze, így eleve nem nagy elvárásokkal fogtam hozzá az Opál elolvasásához, és sikerült is kellemesen meglepődnöm, hogy az írónő bizony itt is eléggé fel tudta tartani mindvégig az érdeklődésem, noha az előző részektől azért tényleg távol állt. Bárki bármit mondhat, igenis élvezhető és jó az Opál, csak itt kicsit több a romantika meg a szerelem, ami az akciódúsabb részek kárára megy, emiatt pedig unalmasabbnak tűnhet.

Pedig azért bőven volt itt wtf-rész, amit tényleg érdeklődéssel figyeltem az olvasás alatt. Kezdjük azzal, hogy Blake visszatért és ajánlatott tett. Katy és Blake közös jelenete a történet elején igencsak élvezetesre sikerült, de számomra a legeslegnagyobb kedvenc ebben a regényben Daemon, Katy és Blake közös kis kiruccanása abba a bizonyos klubba, melyben Luc a góré. Na igen, Luc, a koraérett kis(nagy)gyerek, aki már az elején felkeltette az érdeklődésem, hiszen igencsak titokzatos dolgai vannak. Szerintem még érdekesebb, mint Blake, akivel ugye több ízben is hatalmas “what the fuck” pillanatot élhettünk meg, akár az Ónixban, akár itt az Opálban, Luc valahogy mégis mintha több titkot rejtegetne, mint azt elsőre hinnénk. Mindkét klubos jelenet hihetetlen izgalmasra sikeredett, külön kedvencem pedig a nagydarab kidobóember, és itt ismét bebizonyosodott, Armentroutnak micsoda remek humora van.

Persze, a regény nagy részében évődés évődés hátán, szerelmes ölelések, csókok, és sok-sok majdnem szex, amely a végén végre beteljesedik. Daemon igazi démon (rossz vicc volt, tudom, haha), azaz igazi álompasi, mint mindig, bár már talán néha kezd belőle egy kicsit sok lenni. Katy-t viszont még mindig imádom, és igen, még mindig amiatt, hogy igazi könyvesblogger a javából, ó, annyira imádom ezeket a részeket. De még a felsorolt “töltelékjeleneteken” és a fentebb említett izgalmas részeken túl is voltak nagyon meglepő dolgok, akár Carissa, akár Will személyében, a nagy függővégről nem is beszélve.

Szóval nem volt ez rossz rész egyáltalán, de ha összehasonlítom az előzőekkel, bizony tényleg kénytelen vagyok levonni egy pontot. Jennifer L. Armentrout viszont remek író, nagyon jól sakkban tudja tartani az olvasót, emellett pedig az írási stílusa, a logikája, az emberismerete és a fifikája, mind-mind lenyűgőz. Szóval aki még nem kezdte el olvasni a sorozatot, annak mindenképp ajánlom, hogy minél előbb megtegye, hiszen a műfajon belül egyik legjobb sorozattal állunk szemben.

 Még több infó a regényről: kattints ide

One thought on “Jennifer L. Armentrout: Opál (Luxen 3.)

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s