Jennifer L. Armentrout: Ónix (Luxen 2.)

jennifer-armentrout-onix-luxen-pdfMEGJELENÉS: 2013
OLDALSZÁM: 472
KIADÓ: Könyvmolyképző
ÉRTÉKELÉSEM: 5/5

Daemon Blackkel összekapcsolódni szívás…
Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.
De nem ez a legnagyobb problémánk.
A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, akkor nekünk annyi. Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.
És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.
Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak?
Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el?
És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmiek?
Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.
Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…

Na, a Luxen második része is enyhén odacsapott, szédületes, hogy az írónő ennyire tudja tartani azt a színvonalat, melyet már az első részben felállított. Ennek ellenére ezt a kötetet már nem olvastam akkora lelkesedéssel, mint az elsőt, de ez simán betudható az én nem megfelelő lelkiállapotomnak, meg annak, hogy számomra mindig az első a nagy WTF-momentum. Igen, még akkor is, hogy a második részben több a fordulat, nagyobb rejtélyek és titkok fonódnak bele a történetbe, mint ahogy itt is történt.

A sztori ugyanott folytatódik, ahol az előző befejeződött, tehát Katy Daemonnak köszönhetően meggyógyult, és ez bizony nem maradt következmények nélkül. Ugyanis – viccesen megfogalmazva – Katy hétköznapi lányból nagyon nem hétköznapi lány lett. És ráadásul színre lép egy új szereplő is, Blake, aki ugye nem luxen, de akkor miért is ilyen érdekes? Ezek a dolgok mindjárt az elején felvetülnek, és tényleg, ez még csak a nagyon eleje, mert mindezt annyiszor lehet fokozni, csűrni és csavarni, hogy a végén nem tudja az olvasó, hogy na most akkor ki is a fő ellenség, vagy a rossz és a kevésbé rossz. Izgalmakból, érdekességekből, fordulatokból tehát bőven kijutott.

Blake egyébként egy erős karaktert személyesít meg, gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy kulcsfontosságú szereplő lesz mindvégig ebben a kötetben. Fogalmam sincs, hogy mennyire volt szimpatikus vagy mennyire sem, mert néha szerettem, néha utáltam, szóval belőlem is kettős érzéseket váltott ki, és szerintem amúgy is megosztó karakter. Viszont az új karakterek miatt sajnos a régiek hanyagolva lettek, ilyen volt például Dee, aki szinte alig szerepelt a regényben, nem úgy, mint az előzőben (amit azért sajnálok, mert imádtam ezt a lányt). Aztán ugye ott volt Daemon és Katy. Először, bevallom, idegesített, hogy Katy nem akarta elhinni, mennyire nagyon belé van habarodva Daemon, és mindezt csak természetfeletti erőnek titulálta, de valljuk be, ha Katy helyében lettünk volna, mi nem ezt gondoltuk volna? Kívülről ugye könnyű ítélkezni, meg tisztán látni. Szóval ezért sem tudom ezt hibaként titulálni.

Katy pedig könyvesblogger, és ezt még mindig, mindiiiig imádom. Bár épp a történet közepén tűnt fel, hogy állandóan csak azt írja le Armentrout, hogy Katy ilyen-olyan bejegyzést írt meg postára ment a könyveiért, de azt sosem, hogy olvasott volna, pedig mindannyian tudjuk, az olvasásé a nagyobb szerep egy könyvesblogger életében, és nem maga a posztírás. De aztán szerencsére, mintha az írónő is észbekapott volna, a végére már korrigálta, és már Katy nemcsak írt az elolvasott regényekről, hanem olvasott is. Amit viszont nagyon imádtam, az a vloggerkedés volt Daemonnel, szerintem ez lett a regény legeslegjobb jelenete.

Szóval ez a rész nemhiába lett sokak szerint jobb az első résznél. Az írónő még mindig nagyon jól ír, és még mindig imádom a stílusát. És hát ilyen lezárással alig várom, hogy a következő részt is olvashassam, mert ahogy látom, lesznek itt még leesett állak.

Ha pedig érdekel a regény, itt tudod megnézni :)

Reklámok

One thought on “Jennifer L. Armentrout: Ónix (Luxen 2.)

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s