J. Lynn: Wait for you – Várok rád

j-lynn-wait-for-you-varok-rad-pdfMEGJELENÉS: 2015
OLDALSZÁM: 496
KIADÓ: Könyvmolyképző
ÉRTÉKELÉSEM: 5/5

A 19 éves Avery Morgansten, annak a bizonyos 5 évvel korábbi rettenetes, egész életét megváltoztató Halloween bulinak az emlékei elől menekülve, beiratkozik az otthonától több ezer kilométerre levő főiskolára. Amire azonban soha nem számíthatott volna, hogy éppen az a fiú kezd érdeklődni iránta, aki egyetlen pillanat alatt összetörheti Avery, gondosan felépített jövőjét.
Vannak dolgok, amiket meg kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, szikrázóan kék szemű, szívdöglesztő srác, akinek csodálatos képessége van arra, hogy elérje, Avery megint olyasmikre vágyjon, amikről úgy gondolta, hogy régen kiölték belőle. Nagyon nem jó ötlet összejönni vele. Ugyanakkor lehetetlen semmibe venni a feszültséget, amely kettejük között támad, és amely felszínre hozza Avery lényének, addig nem tapasztalt oldalait.
Vannak dolgok, amiket nem fojthatunk magunkba…
Amikor azonban Avery váratlanul fenyegető e-maileket és telefonhívásokat kezd kapni, már kénytelen szembenézni a múltjával, amit szeretett volna rejtve tartani. Van ugyanis valaki, aki nem engedi, hogy elfelejtse azt a bizonyos éjszakát, amikor minden megváltozott. Vajon sikerül végül feldolgoznia magában, hogy felszínre kerül ez a rettenetes igazság? És Cam mellette áll majd, hogy támogassa?
És vannak dolgok, amikért megéri harcolni…

Komolyan mondom, új kedvenc írónőt kell avatnom Armentrout kisasszony személyében! Hogy valaki ennyire lenyűgözzön a stílusával, noha már gyakorlatilag a könyökömön is a cuki YA-NA sztorik jönnek ki, és már abszolút nem tudom úgy élvezni őket, mint régen. De Jennifer most újra megszeretette velem ezt a műfajt, és ugyanúgy érzem magam, mint az Obszidiánnál – mintha időutazóként visszarepültem volna kicsit az időben, és rajongásom a kezdetiekhez hasonló. Ugyanis meg merem kockáztatni, hogy a Várok rád jobb, mint a Soha határa, azaz az eddigi legnagyobb kedvenc New Adult könyvem. Vagy ha nem is jobb, de mindenképp vetekedik vele, és ez már nagyon nagy szó.

Pedig igen, ez a történet is klisétenger, mint bármelyik más regény a műfajon belül. DE! És itt most mindenki figyelmét felhívnám arra, hogy lényegében a romantikus könyvek is mind egyformák (a New Adult műfaj pedig aztán igazán kevés új lehetőséget tartogat magában), az, hogy mennyire jó vagy rossz a regény, főként az író tehetségén múlik. Jennifer Armentrout (alias J. Lynn) pedig annyira lenyűgözően adta át ezeket a kliséket, hogy rohadtul nem érdekelt, hogy most megint két sebzett lelkű fiatal egymásra találásáról olvasok. Mert egyszerűen az írónő stílusa úgy hatott rám, hogy felébredt bennem szerelmes fiatal lány, aki nem lát a rózsaszín felhőktől. És mi tagadás, nagyon jó időszakban olvastam ezt a regényt, mert most bizony ez kellett az én kis lelkemnek.

A regény eleje egy kicsit “gyerekesen” indul, először féltem is, hogy az írónő nem tud kitörni a Young Adult-stílusból, de aztán hirtelen olyan szókimondó és tabutémákat döntögető lett, hogy a kezdeti félelmem alaptalannak látszott. A szextémát annyira gyönyörűen és lenyűgözően oldotta meg, lépésről lépésre, nem elkapkodottan, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Ezzel tökéletesen ki is hangsúlyozta a regény címét. Aki egy kis romantikus erotikára vágyik, és nem a “durr bele” megoldásba, annak mindenképp jó választás lehet ez a regény.

A főszereplőkről annyit mindenképp érdemes megemlíteni, hogy mindkettő szerethető karakter, bár Camről az elején valamiért annyira nem volt jó véleményem, de végül sikerült nekem is beleszeretnem. Ő az a tipikus álompasi, aki sajnos a való életben csak nagyon ritka vagy egyáltalán nem létezik, de regényben mindenféle szempontból az “ahhhhh”-kategóriába tartozik. Avery pedig nagyon-nagyon szimpatikus lány volt az elejétől kezdve, és bár voltak olyan lépései, melyekkel nem értettem egyet, viszont mindenképp a megkedveltem őt. A mellékszereplők is viccesek voltak, a tipikus szexorientált melegbarát a poénos és szexuális beszólásaival, illetve a könnyűvérű barátnő, akit most valamiért csíptem is.

Aki egy minőségi New Adult-regényre vágyik, annak mindenképp ezt a történetet tudom ajánlani. Nekem nagyon nagy szerencsém volt, hosszú kihagyás után sikerült egy tökéletesen szerethető regényt választanom, mert most én is kicsit erre a műfajra vágytam. És már teljességgel megértem, miért van oda mindenki Armentroutért, és azt hiszem, itt az ideje lassanként az összes magyarul megjelent regényét elolvasnom.

Reklámok

3 thoughts on “J. Lynn: Wait for you – Várok rád

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s