Milyennek kellene lennem?

devilangelDe most komolyan, miért is vagy ilyen? Miért nem tudod úgy csinálni, ahogyan ezt mások szokták? Ahogy azt elvárja a nagyközönség? Tudod, nem illik ám több műfajt is kipróbálni, és mindegyikben így nyomulni! Miért nem tudod végre eldönteni, hogy te most cuki tinikönyveket szeretsz, vagy a kemény BDSM-ért ácsingózol? Ráadásul még lájtosnak is tartod őket, noha mindenki a durvaságáról zeng oldalakat. Meg úgy egyáltalán, mi az, hogy te egyszer ilyen szennyeket olvasol, máskor meg a szépirodalmi műveket kritizálod? Döntsd már el végre, hogy melyik csapatban játszol, olyan nincs, hogy valaki ugyanúgy szeresse mindkét műfajt, mert hát léteznek a sznobok és az ellentéteik, kettő az egyben nincs! Ha pedig van, az akkor sem elfogadott. Egyébként meg a blogodnak is jobb lenne, ha maradnál egy témakörön belül, mert akkor erősebb, biztosabb látogatói kört tudnál magad köré építeni, és így az olvasóid is el tudnák olvasni minden bejegyzésed, nem kellene a felét átugraniuk. Ráadásul minek is olvasol régi könyveket? Kit érdekel egy Agatha Christie, ha már negyven éve nem is él, akkor meg minek foglalkozzunk vele? Helyette ott vannak a most menő amcsi írók és a besztszellereik, mert igen, amit mostanság lefordítanak, az mind-mind sikerkönyv Amerikában, meg úgy a világ minden táján, tessék, azokról kellene írnod! Várjunk csak, írsz is róluk, látom, csak éppen nem valami jókat! Ejnye, neked hogyhogy nem tetszett ez, mikor ezt muszáj szeretni? Hiszen mindenki imádja, akkor te miért nem? Valamilyen ízlésficamban szenvedsz? Mert ha igen, akkor nem kellene ám könyvesblogot vezetned! Így is olyan sok már a blogger, ráadásul minden szemét kis firkász, aki írt két bejegyzést tele helyesírási és stilisztikai hibával, már nagy bloggernek mondja magát! Nem kellene minden elvetemült tininek hagynunk, hogy eszeveszettül bloggerkedjen, és ostobaságokat firkálgasson! Jaj, tényleg, te már nem vagy tini, akkor bocsi. Végülis nem is vagy olyan rossz, hiszen tudod, mi a különbség az “egyenlőre” és az “egyelőre” szavak közt, ami nagy szó! Még néhány író, újságíró is össze szokta keverni néha.

Egyébként meg miért vagy ilyen zárkózott bloggerina létedre? Hiszen nem is tartod a kapcsolatot a többi bloggerrel! De hát miért nem? Hiszen az összefogás csak megerősítene! Ráadásul ha több helyre kommentelnél, jobban fel tudnád magadra hívni a figyelmed, és ez mégtöbb látogatottságot hozna! Meg amúgyis, barátkoznod kellene a hasonló könyvmolyokkal, mint amilyen te vagy, és akkor végre pletykálhatnál egy kicsit a kiadókról, írókról, meg kibeszélhetnéd a nem szimpatikus bloggereket is! Hiszen tudod, hogy megy ez! Igazán igyekezhetnél, hogy bekerülj végre különböző elit csoportokba, ahol nagy irodalmi viták folynak nap mint nap! De hát neked ez úgyse menne, hiszen te semmihez sem szólsz hozzá, konfliktuskerülő vagy, ráadásul egyéni véleményed sincs, vagy ha van is, nem mered felvállalni a többiek előtt! Jaj, hogy te azt mondod, a netes vitákba belebonyolódni csak idővesztegetés? Jézusom, már hogy lenne az? Igenis ki kell állnia mindenkinek a véleménye mellett, nem pedig a monitor előtt mosolyogni, hogy a többiek miként cincálják szét egymást! Ez ám a nagyon gyáva viselkedés! Viták és botrányok mindig vannak, és igenis állást kéne foglalnod, méghozzá nyíltan!

Amúgy meg miért ilyenek a kritikáid? És te még ezt nevezed kritikának? Ezt a személyeskedős, amatőr szart? Miért nem tudsz végre eltekinteni saját magadtól, és objektíven látni a dolgokat? Nem körülötted forog a világ! És egyáltalán, minek kell belekeverni a hangulatodat, az emlékeidet és az érzelmeidet mindenbe? Basszus, te aztán nagyon amatőr vagy. És neeeee, ne gyere azzal, hogy ez a te blogod, és nem vagy profi kritikus, csak egy hobbi szinten firkálgató emberke. Meg egyáltalán minek pocsékolod az idődet ilyenre, ha semmi bevételed nincs belőle? Akkor legalább keress belőle egy kis pénzt, vazze. Nem mindig elég ám a jóérzés, hogy valaki lájkolja a posztod, vagy egy kedves hozzászólás, mert abból nem futja a mindennapi kenyérre! A kedves gesztusokból és sikerélményekből nem lehet megélni.

Szóval mégis miért vagy ilyen?

Mert valakinek ilyennek is kell lennie.

Reklámok

2 thoughts on “Milyennek kellene lennem?

  1. Van egyéni véleményed, és el lehet gondolkodni a kritikáidon is. Pl. A DUFF-ot én is tökéletesnek láttam amíg nem írtál róla kritikát, és be kell valljam, mindenben igazad van. Szerintem ilyennek kellene maradnod :) és attól tudlak komolyabban venni, hogy írsz klasszikusokról és bestellerekről is kritikát.

    1. Először is, kérlek szépen ne haragudj, hogy csak most lett megjelenítve a kommented, mivel a WP automatikusan berakta a spamek közé valamiért, én meg csak most vettem észre, hogy ott van :( úgy látszik, gyakrabban kéne benéznem a spamekhez.
      Másrészt nagyon szépen köszönöm, amit írtál, ugyan megkésve kaptam meg, de nagyon-nagyon jól esett :) Örülök, hogy így gondolod, és számít a véleményem :)

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s