A legrosszabb öt könyv, amit az utóbbi időben kiadtak

Az utóbbi időben találkozhattunk olyan könyvekkel, melyek bizony általános felháborodást váltottak ki, és a történetet háttérbe szorítva szinte csak ez a negatív visszhang maradt meg az emékezetünkben róluk. Íme tehát öt könyv, melyeket nem biztos, hogy jó ötlet volt kiadni.

szucs-vanda-egy-ikerpar-pdf1. Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója

Alexandra, 2013
Értékelés Moly.hu-n: 33%

Az írónő 13 éves korában publikálta élete eme remek művét, és azóta annyi negatív kritika kering róla a neten, hogy mára már a vicc tárgyává vált. Igazából nem az a baj, hogy valaki nem tud írni tizenhárom éves gyermekként, hanem az, hogy van az a pénz, amiért ezt ki is adják. Mert bizony ez A Szent Johanna gimi fanfictionnek sem mondható iromány nem több, mint egy tinédzser a füzet hátuljára firkált képzelgései. De egyébként dicsérendő dolog is lenne, hiszen a kislány tollat ragadott az elzüllés helyett, az viszont kevésbé, hogy a szülők ekkora veszélynek tették ki gyermeküket csak azért, hogy eldicsekedhessenek, kislányukból író lett. Úgy tűnik azonban, a negatív kritikák nem vitték lejjebb sem a szülők, sem Vanda lelkesedését, hiszen hamarosan megjelenik a regény második része is.

sylvia-day-megigezve2. Sylvia Day: Megigézve

Ulpius-ház, 2014
Értékelés Moly.hu-n: 36%

Mindenki emlékszik Sylvia Day Crossfire-trilógiájára (ami azóta pentalógiára készül bővülni), amely a Szürke ötven árnyalatának dicső fényét meglovagolva született meg magyarul is. Aztán, ha már jól fogyott az írónő könyve, bepróbálkoztak hát a többi könyvének a lefordításával, de a Megigézvével kellő mértékben melléfogtak. A könyv olyan borzalmasnak bizonyult, hogy inkább tűnt paródiának, mint egy komolyan gondolt fantasy regénynek. Tanulságként még levonhatjuk, hogy jobban járunk, ha mindenki a saját stílusánál marad, és nem próbálja meg azt más stíluselemekkel vegyíteni.

oravecz-nora-idezet3. Oravecz Nóra: 99 léleksimogató gondolat

Libri, 2013
Értékelés Moly.hu-n: 42%

Ha azt hittük esetleg, hogy van lejjebb az Összekötve c. könyvénél, akkor bizonyára tévedtünk, mert a 99 léleksimogató gondolat lényegében nem több, mint az írónő Facebook-oldalának papírra nyomott változata. Ugyanolyan semmitmondó gondolatok, és ugyanolyan gyakran ismétlődő közhelyek. Tipikus Oravecz Nóra. Ha valakinek van felesleges 2000 forintja, akkor inkább adja a hajléktalanoknak, a könyv olvasása helyett pedig olvassa el ingyen a Facebook oldalán lévő mindennapi bölcsességeket.

szepesi-niki-en-szexmanias4. Szepesi Nikolett: Én, a szexmániás

Ulpius-ház, 2013
Értékelés Moly.hu-n: 37%

Ezt a könyvet sem kell senkinek bemutatni, ugyanis nagy vihart kavart tavaly nyáron. Sokak szerint még a papírért is kár volt, nekem viszont perverz módon tetszett, talán mert én eleve meg sem próbáltam irodalmi vagy bármely más értékeket keresni a “műben”, csupán igyekeztem egy hozzám teljesen távol álló viselkedést megérteni több-kevesebb sikerrel.

raine-miller-meztelenul5. Raine Miller: Meztelenül

Ulpius-ház, 2013
Értékelés Moly.hu-n: 52%

Még a Szürke ötven árnyalatánál is nagyobb nemtetszést váltott ki ez a regény, mert míg a híresebb társa inkább megosztó volt (vagy imádták, vagy utálták), ezt a könyvet valahogy mindenki hatalmas melléfogásnak tartotta. Emlékszem, még én is el akartam olvasni, hogy megértsem a miérteket, de aztán hagytam a fenébe. Vajon tényleg a Meztenül volt az egyik legrosszabb magyarul is megjelent erotikus regény?

5 gondolat “A legrosszabb öt könyv, amit az utóbbi időben kiadtak” bejegyzéshez

  1. Szerintem a Meztelenülnél sokkal rosszabb a Rabul ejtett szűz. Melegen ajánlom minden mazochistának! De a legeslegrosszabb erotikus (fantasyelemek ide vagy oda) kérdés nélkül a fent is megjelenő Megigézve. Úristen, az a könyv mennyire szörnyű. Nincsenek rá szavak.

    1. Ó, tényleg, basszus, a Rabul ejtett szűz :D Annyit gondolkoztam, hogy mi van még rosszabb a Meztelenülnél, de végül nem jöttem rá. Mondjuk talán a Meztelenülnek nagyobb volt a negatív visszhangja, legalábbis én többektől láttam/hallotam, hogy pocsék. Ó, de köszi a kiegészítést, a Rabul ejtett tényleg jobb példa lett volna, és molyon is kevesebb százalékot kapott.

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s