Susan Kren: Kendra életei

susan-kren-kendra-eleteiMEGJELENÉS: 2014
OLDALSZÁM:  272 oldal
KIADÓ: Existers Hungary
ÉRTÉKELÉSEM: 5/5

Kendra egy autóbaleset során elfelejt mindent, ami előző életéhez kötötte.
Nyolc évvel később egy nap arra ébred, hogy valami megváltozott. Néhány felismerést, álmot és látomást megélve rádöbben, hogy itt az ideje követni a Belső Hangot, mely elvezetheti abba az életbe, ahol a valódi boldogság várja. Elkezdenek visszatérni az emlékei, de már csak tizenöt napja van rá, hogy fényt derítsen a baleset előtti életére.
Miközben feltárul előtte a múltja, különös titkok nyomára bukkan, s bár nem lehet biztos benne, hogy minden úgy végződik, ahogy szeretné, mégsem adja fel önmaga keresését.
Mert tudja, ahol egyszer a változás elkezdődött, onnan már nincs visszaút…

Mindenki már találkozott olyan könyvvel, amiről egészen odáig, amíg egy kedves, jó barát, vagy netán a könyvtáros néni a kezébe nem nyomta, még csak nem is hallott. Ez az emberke biztosított róla, hogy tetszeni fog, nyugodtan olvasd el, nem fogod megbánni. Megnézted a fülszövegét, amely felkeltette az érdeklődésed, és aztán belevágtál a regény olvasásába. Az oldalak pörögtek, és egyszer csak azon kaptad magad, hogy egyre nagyobb kíváncsisággal nyúlsz a könyv után, hiszen egyre inkább tudni akarod, mégis hova a fenébe visz az egész sztori, mert még tipped sincs a végkifejletre.

Na jó, nem is olyan gyakori ez az eset, de nálam már megtörtént párszor. Mint ahogy most is. Az író (mert magyar íróról beszélünk, ne felejtsük el) ajánlotta figyelmembe ezt a regényt. Mikor elkezdtem olvasni, az első pár oldal után kétségeim támadtak: vajon egy újabb, klisékkel teli sztorit fogok kapni, amely ugyan kellemes olvasás lesz, de nem fogja azt a tipikus, jóleső élményt adni? Aztán ahogy haladtunk az eseményekkel, valahogy csak azt vettem észre, hogy annyira belemerülök az olvasásba, hogy abba sem akarom hagyni, amely egyébként nehézkes lett volna, hiszen délben a buszon munkába menet volt időm csak olvasni (és természetesen abba kellett hagynom, ha beértem). Végül annyira lekötött az egész sztori, hogy időt kellett szakítanom még a szokásos napi egyórás olvasáson kívül, hogy befejezzem a történetet. Szóval, körülbelül így zajlott nálam eme regény “magamévá tétele”.

Kendra tizennyolc esztendős korában autóbalesetet szenved, és mindent elfelejt. Amikor már a huszonötödik születésnapja közeledik, döbben rá arra, hogy a belső harmóniához és a boldog élethez szüksége van a múltja emlékeire. Pedig a jelenbéli élete is irigyelni való – van egy csodás barátja, Jack, aki az egykori edzője, és nem mellesleg a tenyerén hordozza a lányt, ráadásul biztos állása van egy jólmenő online hírportálnál. Minden tökéletes lenne, ha nem kísértené őt rejtelmes álmok és látomások, és nem érezné úgy, hogy bizony meg kell lelnie élete elveszett darabjait. Ekkor a sarkára áll, és egy kis kutakodásba kezd, amely elindít egy folyamatot.

Mondanom sem kell, egy pörgős, jól megírt regényről beszélünk, amely egy percig nem hagyja unatkozni az olvasóját. Én legalábbis már rég nem olvastam ilyen gördülékenyen egy történetet. Tény és való, vannak benne klisés jelenetek, de maga az egész alapötlet és annak tálalása szerintem zseniális, én legalábbis az utolsó percig nem sejtettem, hogy így fog mindez alakulni. Kendra például egy nagyon érdekes karakter, akin nem éreztem azokat a vonásokat, mint a többi tipikus női főhősön, és üdítő volt olvasni így ezt a regényt az ő szemszögén keresztül. A többi karakter viszont kevésbé bizonyult egyedinek, ami azért nem volt zavaró, mert ők nem kerültek annyira a középpontba. Lényegében minden Kendra és az igazság megtalálása körül forgott, de azért bepillanthattunk olyan részletekbe is, mint a kishúg, Betty élete párjának megtalálása.

A vége viszont ütött. Annyira nem erre számítottam, igazából ha most bármit is írok, az csúnya spoiler lenne, ami az egész regény legnagyobb csattanója. Így csak annyit mondok, imádtam a történet dramaturgiáját, az írónő bebizonyította, erről az oldaláról is nagyon erős.

Ezt a könyvet azoknak ajánlanám, akik szeretik a pörgős, nem túlírt, kalandos és titokzatos regényeket. Ahogy már említettem, a történet szinte olvastatja magát, szóval egy jóízű kikapcsolódásnak tökéletes.

Reklámok

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s