Emma Chase: Behálózva

emma-chase-behalozva-pdfMEGJELENÉS: 2014
OLDALSZÁM: 320
KIADÓ: Athenaeum
ÉRTÉKELÉSEM: 4/5

Drew sokat tud a nőkről, de nem eleget. Drew Evans igazi főnyeremény. Szívdöglesztő, rámenős, gazdag, egyszóval olyan pasi, akinek mosolyáért New York legtökéletesebb alakú hölgyei örömmel ledobnák magukról a trendi kis koktélruhát, és még nagyobb örömmel hagynák el megunt férjeiket. Ő a társasági élet központja, a cég titkos reménysége, a család mintapéldánya, de egy napon eltűnik a színről, és jó oka van rá. Állítólag lázas betegen fekszik és kúrálja magát. De ugye ezt a dumát egyikünk sem veszi be? Katherine Brooks éles eszű, állhatatos és gyönyörű. A siker érdekében mindenen és mindenkin átgázol, ha kell. Drew és Kate gyönyörű pár lehetnének. Ha nem gyűlölnék egymást minden erejükkel. Ha nem vágynának egymásra minden porcikájukkal. Vajon ki kerül ki győztesen kettőjük világraszóló párharcából? Ki engedelmeskedik kinek, ki a főnök az ágyban és ki a cégben?

Ezt a könyvet nem terveztem elolvasni, noha olyan sokan áradoztak róla már, azonban, mikor megtudtam, hogy egy pasi szemszögén keresztül tárul elénk a történet, azonnal rávetettem magam. Hát igen, ezzel engem aztán meg lehet győzni, ugyanis nemcsak a férfi írókat kedvelem, de azt is imádom, ha férfi szemszögén keresztül olvashatunk egy teljes történetet, és nemcsak váltott, férfi-női nézőpontban. Egyszóval minden megvolt, hogy imádjam ezt a könyvet, valahogy mégsem győzött meg annyira, hogy örök kedvenccé nyilvánítsam. Egyszer olvasós, laza, kikapcsolódós könyvvé azonban annál inkább.

A főszereplő, Drew betegen fekszik a lakásában már egy hete, mikor a nővére meglátogatja. Kiderül, hogy valójában egészen más problémája van az influenza helyett, a probléma neve pedig Kathrine Brooks. Ekkor elmeséli nővérének, hogy miként került ekkora slamasztikába. A történetet mi, olvasók pedig úgy ismerjük meg, hogy Drew T/2-es módban elmeséli nekünk Kate és az ő közös sztorijukat. Úgy, mintha előadáson ülnénk, melyet ez a szoknyapecér pasi tart, aki beavat minket a férfiak gondolkozásába, és mesélés közben ad pár vicces jótanácsot, hogy milyenek is valójában a másik nem képviselői. Ezzel a stílussal pedig az írónő igazán egyedivé tette ezt az amúgy klisékkel borított szerelmi történetet.

Mert igen, ez a történet hemzseg a közhelyektől, a klisés fordulatoktól, na meg a szappanoperaszerű félreértésektől (bár mentségére legyen mondva, mostanában a saját életemben is tapasztalok szappanoperás konfliktusokat, tehát nem is olyan földtől elrugaszkodott az egész). Ha klasszikus női E/1-et választott volna a regény szerzője, bizony tényleg egy nagyon gyenge könyvet tartanánk a kezünkben, így azonban sokak kedvencévé lépett elő, melyen jókat lehet derülni. Én ugyan nem nagyon szeretem ezt a fajta “amerikai humort”, amely például a sitcomokra is jellemző, de itt egész elviselhető volt számomra, ugyanis az írónő tényleg okos dolgokat mondott a férfiakról és a gondolkodásukról. Ha ilyen köntösbe bujtatva, hát ilyen köntösbe bujtatva. Tehát nem kell félni, bizony ebből még tanulni is lehet azoknak, akik kevésbé ismerik az “erősebbik nem” gondolkodását.

Emellett ki kell emelni azt is, hogy erotikus történetként is megállja a helyét, hiszen a regény majdnem minden második mondata a szexhez kapcsolódik, akár közvetlenül, akár közvetetten, csak úgy, mint az összes pasi gondolatai is (na, ebből a szempontból is hiteles a történet). Maguk a tényleg erotikus jelenetek is remekül írottak, az írónő ebben is nagyon tehetséges, pláne, hogy itt is Drew szemszögéből kellett írnia, ami ugye nehezebb, mintha egy nő szemszögéből tette volna.

Tulajdonképpen többet nem is nagyon tudok mondani erről a könyvről. Minden nőnek ajánlom, aki szeretne kikapcsolódni, és egy könnyű, strandolós olvasmányra vágyik. És ajánlom azoknak a nőknek is, akik szeretnének megtanulni pasiaggyal gondolkodni, ez a regény remek kezdőlökést ad ehhez.

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s