Sarah Maclean: A csábítás kilenc szabálya

csabitas-kilenc-szabalya-pdfMEGJELENÉS: 2013
OLDALSZÁM: 494
KIADÓ: Könyvmolyképző
ÉRTÉKELÉSEM: 5/5

Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk.

Már rég olvastam történelmi romantikust (pedig a műfaj nem áll tőlem olyan messze, sőt), itt volt hát az ideje ennek is, ráadásul erről a könyvről annyi sok jót hallottam, hogy azonnal sejtettem, nekem ez a regény bizony tetszeni fog. Nem kicsit, nagyon. És hogy csalódtam-e? Nem, nem, egyáltalán nem. Olyannyira nem, hogy bizony az egyik kedvenc történelmi-romantikus regényemmé vált.

Maga a történet, ha sablonosnak is mondható, mégis bővelkedik olyan elemekkel, amelyek különlegessé és szerethetővé teszik az egészet. Lady Calpurnia nem éppen mondható átlagos, az akkori divatnak épp megfelelő szépségnek, így hiába a vagyona és a hozománya, na és persze a kitűnő társasági szereplése, bizony nem ő a bálok királynője. Szürke kisegérként a táncparkett szélén szemléli, ahogy a tőle fiatalabb hölgyek is mind elkelnek, ő pedig 28 évesen már vénkisasszonynak számít. Azonban mikor a húga kezét is megkérik, ráadásul kihallgat egy róla folyó társalgást, úgy dönt, kezébe veszi a sorsát: unalmas élet helyett egy olyan életet választ, mely a lehető legtávolabb áll egy igazi úrihölgytől, és ezt pontokba foglalja. Kialakul tehát egy lista, benne hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb ötletekkel, amelyeket teljesíteni szándékozik. És a lista első pontja mindjárt belevág a lecsóba – Lady Calpurnia Hartwellnek meg kell csókolnia valakit. És vajon ki más lehetne ez a személy, mint tinédzserkori plátói szerelme, a nőcsábász Ralston márki?

Gondolom, ezek a sorok első látásra kicsit kiszámíthatóvá teszik az egész sztorit. De egyáltalán nem kell ám megijedni, hogy unatkozni fogunk majd a regény olvasása közben, mert bizony akadnak benne fordulatok, vicces szituációk, rendkívül szerethető karakterek, nagyon jól megírt erotikus jelenetek, és ezek mind-mind tökéletessé teszik az egész regényt. Mert számomra bizony tökéletes volt ez a történet, amennyire csak a műfajon belül tökéletes lehet egy ilyen könyv. Az írónő pedig annyira okosan bánt mindennel, mindenből kaptunk egy keveset, ráadásul az egész nagyon jó stílusban volt megírva, ami ugye egyben a fordítót is dicséri, hiszen neki köszönhetjük a magyar szöveget (hűha, úgy látszik, én is egyre tudatosabban figyelem a fordító munkáját). Tehát nem kell ám félni, a sablonosságot bizony elmossa a többi apró, de nagyon is fontos elem, és végül el is felejtjük azt, amit a történet elején már jól tudtunk, hogy Callie és Ralston valahogy egymásra fog találni. De ugye, a lényeg ebben rejlik, hogy miként is fognak egymásra találni?

Az egész történetben talán az tetszett a legjobban, hogy Callie külseje nem tökéletes, vagyis teltebb, nőiesebb vonásokkal rendelkezik, és pont ez az, ami később felkelti Ralston márki érdeklődését. A márkinak sikerül Callie-ből kihoznia az igazi nőt, és bár ez is igencsak sablonosan hangzik, de annyira élethűen adja elő az írónő, hogy bizony el tudjuk hinni, hogy Ralston és Callie tökéletesen kiegészíti egymást. Noha mindkettőnek megvannak a saját kis hibáik, együtt azonban végre kiteljesedhetnek.

Ezenkívül nem szabad elmennünk a mellékszereplők mellett sem, ugyanis Juliana, Ralston Itáliából érkezett nagyszájú és szókimondó húga még külön figyelmet érdemel, amit meg is kap, ugyanis a sorozat harmadik részében az ő szerelmi életét követhetjük figyelemmel. Ralston ikertestvére pedig már az első pillanattól kezdve szimpatikus volt, először azt hittem, hogy vele fog összejönni Callie (ez van, ha az ember nem olvas fülszöveget :D), vagy lesz valami bonyodalom azzal, hogy a nagy hasonlógás miatt összekeverik őket, de nem így történt. Nicholas történetéről majd a második részben olvashatunk.

Összességében véve a romantika, főleg a történelmi romantika kedvelőinek kötelező olvasmány ez a regény. De azoknak is nagyon ajánlom, akik csak kikapcsolódni szeretnének egy jól megírt, gyengéd erotikus jelenetekkel és vicces szituációkkal dúsított könyvvel.

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s