Reading is sexy – olvasni tényleg szexi?

Bizonyára többen hallottatok már olyan kezdeményezésekről, ahol úgy népszerűsítik az olvasást, hogy nők és férfiak pózolnak könyvvel a kezükben azzal a mottóval, hogy igenis szexi, ha egy nő vagy egy férfi a könyveket bújja akármilyen más elfoglaltság helyett. Erről azonnal eszembe jutott egy régebbi ismerősöm véleménye, aki szerint egy tinédzsernek ciki ma már úgy felszállni egy buszra, hogy mindjárt egy vaskos könyvet húz elő a táskából ahelyett, hogy elővenné az okostelefonját és azzal játszana. Mert a fiatalok egyszerűen kinézik, ha valaki olvas és nem a mai trendeknek megfelelően tölti el az utazás idejét.

Aztán jópár évvel később olvastam egy másik véleményt Facebookon (nem mellesleg egy férfitól), hogy ma már az lenne a különlegesség és unikum, ha egy nő olyan képet töltene fel profilképnek, amelyen nem csücsörít, domborít, hanem egy könnyvel a kezében olvas, de nem ám mindenféle szexi pózban hülye arckifejezéssel és minimális ruhával, hanem tényleg az olvasás a lényeg, nem pedig a magamutogatás. Mindjárt fel is raktam magamban a kérdést, hogy vajon tényleg ennyire egyedi lenne ez az egész? Tényleg elavult dolog már olvasni?

Én nem hinném, hogy az olvasás annyira háttérbe szorult volna ebben a világban, mint ahogy azt elhiteti velünk a közvélemény. Sőt, egyre több fiatal jön rá, hogy a nagyon utált kötelezőkön kívül vannak még más könyvek is a világon, amelyek esetleg közelebb áll hozzájuk, mint Gárdonyi Géza fő műve, az Egri csillagok. Egyes helyeken pedig kifejezetten menő, ha valaki képben van a mai olvasási trendekkel. Tulajdonképpen mindig lesznek olyanok, akik még egy halálos fenyegetés következtében sem vennének egy regényt a kezükbe, és mindig lesznek olyanok, akik nem indulnak útnak egy jó könyv társasága nélkül. Ezen szerintem nem változtat az idő, olvasók és nem olvasók mindig fogják képviseltetni magukat a világban, bár tény, hogy nem mindegy, milyen arányban. Ehhez pedig jól jön, ha olyan képekkel futunk össze, ahol ismertebb emberek vagy szexi pasik, illetve nők hirdetik, hogy olvasni bizony szexi. Szexibb, mint otthon büdös zokniban és egy sör mellett a televízió előtt ülni, és bizonyára jobb, mint mély dekoltázzsal és kacsaszájjal pózolni a profilképeden.

És hogy legyen egy kis élvezete a dolognak, itt van pár kép nyálcsorgatásra, előbb a női olvasók részére. Ugye-ugye, milyen jól áll egy pasinak, ha olvas?

Ha férfiak olvasnak…

reading-is-sexy

Reading_is_Sexy_II_by_irishartemis

reading_is_so_sexy

read-sexy-man

reading-sexy-olvasas-szexi

Ha nők olvasnak…

Reader-is-sexy

reading-is-sexy (1)

6 thoughts on “Reading is sexy – olvasni tényleg szexi?

  1. Szia! Tízes Tennant, a kedvenc dokim! :) Alapból is olvasó vagyok (mily meglepő egy könyves blogon, nem?), de ezzel a képpel amúgy is megvettél volna! :) Egyébként a bejegyzéssel egyetértek, mindig lesznek olvasók és nem olvasók, és különben is, az e-book reader újabban elég eredményesen népszerűsíti az olvasást a “kütyümán” fiatalok között is. Üdv: Mena

    1. Ó, köszi :) igen, abban igazad van, hogy az e-book olvasó is elősegítheti a kütyüimádó tinik olvasásszeretetét. Végül is ma már trendi a Kindle vagy akár a tabletet olvasás

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s