Top 5 New Adult könyv 2013-ban

Először is szeretnék békés, boldog karácsonyt kívánni minden egyes olvasómnak, azoknak, akik csak nemrég tévedtek a blogomra vagy éppen erre a posztra, és természetesen azoknak, akik már egy ideje figyelemmel követnek. Igazából ez a bejegyzés már tegnap esedékes lett volna, de a karácsonyozás engem is elragadott, és az ünnepi hangulatban nem tudtam rendesen elkészíteni ezt a posztot. És remélem ti sem blogolvasással töltöttétek a szentestét, így talán jobb is, ha kissé késve érkezett ez a toplista. De nem húzom tovább az időt, most akkor jöjjön az idén úgy felkapott New Adult műfajú könyvek általam felállított toplistája.

DUBLIN-STREET5. Samantha Young: Dublin Street

Bevallom, az ötödik hely a többi hellyel ellentétben nagy fejtörést okozott számomra, hiszen ötödikként több NA-könyvet is be szerettem volna sorolni. Ezért a helyezésért pályázott (természetesen csak a gondolataimban) a Heti csaj és az Elemésztve is, aztán végül mégis a nyár elején olvasott Dublin Street-é lett az elismerés. Vicces és energikus történet egy-két erotikusabb jelenettel fűszerezve, emellett pedig Joss és Braden karaktere is nagyon imádnivaló.

lylia_bloom_ellopott_eletek4. Lylia Bloom: Ellopott életek

Bár nem tipikus New Adult hangulatú regény, hiszen nem egy hétköznapi szituációt mutat be, hanem egy nagyon is extrém, ám abszolút reális helyzetet, így talán kissé kilóg a sorból, ami persze a könyv pozitívumaként könyvelhető el. A legjobb magyar könyvek toplistájában is negyedik helyet érte el, és ez lett számomra a negyedik legjobb idén olvasott New Adult-regény.

pokoliereny3. Sylvain Reynard: Pokoli erény

Hihetetlen, hogy mennyire elvarázsolt ez a történet! Talán a legnagyobb pozitívuma és érdekessége az volt, hogy férfi írta, és ezáltal nagyon különleges stílus köszönt vissza, ami egy másik dimenzióba repített. Hihetetlenül tetszett a történet, a koncepció, Dante művének beleszövése a cselekménybe, ezért voltam annyira csalódott, mikor a végén a romantika átváltozott csöpögő nyáltengerré, amit már nem tudott bevenni a szervezetem. De a könyv háromnegyede maga volt a mennyország, így komolyan nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog hozni a folytatás.

easy2. Tammara Webber: Easy- Egyszeregy

Nem tudom, hogy mit is mondhatnék erről a regényről, olyan nagyon sokan áradoztak már róla, és jómagam sem vagyok kivétel. Bár tény, hogy vannak benne kevésbé izgalmas részek, mikor kissé unatkoztam, de még máig az emlékezetemben élnek Jackie és Lucas forró jelenetei. Meg ahogy visszamenve az időben totál kistininek éreztem magam, aki először olvas hevesebb csókjelenetet, annyira különleges hatással voltak rám a romantikusabb dolgok. És Lucas tényleg álompasi, tetoválások ide vagy oda. Emellett pedig a nemi erőszakról és nőkre gyakorolt hatásáról is szó esik több ízben, ami pedig hatalmas pluszpont minden szempontból.

B10509851. J. A. Redmerski: A soha határa

A legjobb borító kategória után immár a második kategóriát nyeri A soha határa , ami egyértelműen az év New Adult regénye, és ezzel nem lehet vitába szállni (vagyis lehet, de nem érdemes). Sőt, ha lenne egy olyan toplista, melyben a legjobb (vagy legkülönlegesebb) zenékkel rendelkező könyveket listáznám, akkor abban is J. A. Redmerski bestsellere vinné az első helyet. Nem tudok erről normális leírást összehozni, egyszerűen minden könyvimádó huszonévesnek el kell olvasnia, hogy megtudja, miről is beszélek. Viszont tartok a folytatástól, kétlem, hogy a második részben az írónő tudja majd tartani ezt a színvonalat, amely az első könyvet kíséri.

2 thoughts on “Top 5 New Adult könyv 2013-ban

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s