Top 5 legjobb borító 2013-ban

Már körülbelül nyár óta tervezem, hogy decemberben lesz egy cikksorozat, amelyben felállítok néhány toplistát különböző kategóriákban az idén elolvasott könyveimből. A cél egy kis áttekintés magamnak az idei év olvasási élményeiről, és persze az olvasóknak is érdekes lehet az általam felállított teljesen szubjektív toplista. Még nem tudom, hogy hány bejegyzést fog megélni, az ötletek ugyanis folyamatosan jönnek, és természetesen ti is ajánlhattok párat kommentben. Legelőször az idén elolvasott könyvek borítóit veszem szemügyre, ami azért lehet érdekes, mert számomra alig jelent valamit egy könyvborító, ugyanis egy könyvet legkevésbé a borítója által választok ki vagy ítélek meg. De persze ennek ellenére jómagam is szívesen gyönyörködöm egy-egy jól eltalált borítóban, vagy éppen azon ámulok, milyen frappánsan tükrözi a regény mondanivalóját a külseje. Íme tehát a 2013-ban olvasott könyveim közül a legjobb borítóval “megáldottak”:

elakado-lelegzet5. Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet

Mint ahogy már a kritikámban is említettem, hihetetlen mennyire szimbolizálja ez a borító a történet mondanivalóját. És nem csak a történet miatt fontos, hanem egész egyszerűen jó ránézni, kellemes a színvilága, tetszetős az egyszerűsége, megnyugtat, de egyben nyugtalanít is, hiszen kíváncsivá tesz, mi lehet a zárt ajtó mögött.

DUBLIN-STREET4. Samantha Young: Dublin Street

Na jó, ez tipikus eyecandy borító, annyira, de annyira jó ránézni. Erotikus, mégsem hivalkodóan erotikus, csak sejtet, de nem mutat meg magából sokat. Utáltam volna nem belerakni ebbe a toplistába, még akkor is, ha kicsikét közhelyes.

easy3. Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

Ezt is, hasonlóan a Dublin Street-hez, főleg a “ránézek, és nagyon bejövős borító” feeling miatt raktam be, de itt még szelídebbre sikerült, amolyan bájosan romantikus, és persze jól eltalálták a modelleket, ráadásul totál olyan érzésem van, mintha egy jelenet lenne a könyvből.

lakatos-levente-bomlas2. Lakatos Levente: Bomlás

Ezt a borítót a “kevesebb néha több” elvéért imádom annyira. És valóban nagyon ütős lett, ennél már csak a jövőre megjelenő Aktus c. könyv borítója tetszik jobban a magyar regények közül. Egyszerű, mégis nagyszerű, ötletes megoldás a címen fekvő meztelen női alak, s persze tökéletesen tükrözi a regény tartalmát. Amennyire utálom a Barbibébi és a LoveClub új borítóját (egy olcsó, igénytelen, újságárusoknál kapható erotikus könyv benyomását kelti), úgy imádom a Bomlásét. Az író nevének betűit egy picit lekicsinyíthették volna, de ez már részletkérdés.

B10509851. J. A. Redmerski: A soha határa

Ez a borító maga a tökéletesség. Ha csak ránézek, már rögtön visszajön a regény hangulata, a benne szereplő dalok, a szabadság érzése, és az ártatlan szőke szépség útkeresése. Ez a borító sincs túlbonyolítva, és mégis annyi mindent elmond. Imádom a lány titokzatos arckifejezését és gyönyörű fonott haját, amely a regényben többször is említésre került. Miután elolvastam a könyvet, mindjárt tudtam, hogy ez lesz az év legszebb borítója.

Reklámok

2 thoughts on “Top 5 legjobb borító 2013-ban

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s