Emily Snow: Elemésztve

elemésztve-emily-snowMEGJELENÉS: 2013
OLDALSZÁM: 316 oldal
KIADÓ: Ulpius-ház
ÉRTÉKELÉSEM: 4/5

Sienna hosszú idő után visszatér gyerekkora helyszínére, Nashville-be, mert a számára oly kedves otthon, ahol nagyanyja felnevelte, veszélybe került. A házat bármelyik pillanatban elveszíthetik, mert egy bírósági döntés miatt elárverezték.
Sienna Nashville-ben szembesül vele, hogy a ház új tulajdonosa nem más, mint az ünnepelt, szexi rocksztár, Lucas Wolfe.
Lucas fontos szereplője volt két éve az életének, ám a róla őrzött emlékek korántsem szépek. Az új találkozás lesújtja a lányt, csakhogy ezzel együtt felébred benne a végzetes vonzalom is a férfi iránt, amely sokkal erősebbnek bizonyul, mint Sienna hitte volna. Lucas üzleti ajánlattal áll elő egy alku formájában: ha a lány hajlandó mindenben az ő szabályai szerint játszani tíz napig, megmentheti a házat. Lucasnak azonban egyetlen cél lebeg a szeme előtt, ami mit sem változott régi találkozásuk óta: megkapni Siennát, és elérni, hogy a lányt eleméssze a szenvedély. Siennát szinte felőrli a dilemma: megadja-e magát az egyre ellenállhatatlanabb kísértésnek, vagy tartva magát a fogadalmához megmentse a házat, és ezzel közös boldogságukat nagyanyjával.
Lucas egyre eltökéltebben halad a célja felé, és Siennának fogytán van az ideje, hogy meghozza élete legfontosabb döntéseit…

Be kell vallanom, félve kezdtem olvasni ezt a könyvet. Ugyan már régóta vártam a megjelenésére (pontosan attól a pillanattól fogva, mikor az Ulpius-ház bejelentette, hogy kiadja magyarul is), most mégis féltem, hogy beleunok a New Adult műfajába, hiszen ez már a harmadik NA-regény, amit két héten belül egymás után olvasok. De aggodalmam alaptalan volt, sőt, igazából ez a könyv bebizonyította, hogy a hangulatos és szívfacsaró A soha határa, majd a megdöbbentő témát feldolgozó Heti csaj után is lehet új dolgokat mutatni, és máshogy megközelíteni a műfajt.

Ez a regény a poénosabb, szórakoztatóbb és egyben az erotikával enyhén átszőtt oldalát kívánta megfogni az NA-nak. A kissé “őrült”, de annál szimpatikusabb Sienna pedig ugyancsak odaadó, önfeláldozó személyiség, aki önmagát háttérbe helyezve rohan nagymamája segítségére, akinek elárverezik a házát a feje fölül. Sienna szívén viseli nagyanyja sorsát, hiszen ő volt az, aki gyerekkorában mindig mellette állt, és otthont adott neki és az öccsének, Sethnek. Ennek tudatában megy bele a Lucas Wolfe-féle alkuba, noha a férfiről nem éppen szép emlékeket dédelget.

Igazából a fülszöveg alapján teljesen azt hittem, hogy Sienna megint egy olyan lány, aki pénzért adja el magát úgy, hogy még csak nem is sejti, hogy ezt bizony prostitúciónak hívják (igen-igen, arra a tavasszal olvasott könyvre gondolok, ami úgy felmérgesített). Hála Istennek, itt a főszereplő lány sokkal, de sokkal okosabb volt, és mindjárt az alku megemlítésekor vissza akarta utasítani Lucas ajánlatát, hiszen nem akart még e nemes cél érdekében sem lefeküdni valakivel, mert az már egyenlő az ősi mesterség fogalmával. De Lucas nem akart fizetni a szexért (mert egy szexi rocksztárnak ugye nem kell fizetnie olyasmiért, amit bárkitől és bármikor ingyen megkaphat, ugye), ő azt akarta, hogy mindenfajta testi kapcsolatot kizárva tíz napig az asszisztenseként tudhassa Siennát, a lánynak pedig mindenben engedelmeskednie kell, és Lucas csak akkor érhet a nőhöz, ha ő maga fog könyörögni neki. Igen ám, de Sienna a rossz emlékek és egy újabb pofáraesés miatt nem akar efféle kapcsolatba elegyedni a rocksztárral.

Lucas vonzalmát irántam nyilvánvalóan az keltette fel, hogy általában nehezen mondtam nemet. Kivéve neki, de túlságosan is megszállott volt ahhoz, hogy erre időben rájöjjön.

emily-snowLucas egyébként a megtévesztő borító ellenére teljesen más személyiség, mint az Easy főszereplője (jómagam még külsőre is teljesen máshogy képzeltem el, nem olyannak, mint a borítón szereplő Dušan Novakovič), szóval karakterileg abszolút nem hasonlít egymásra a két könyv férfifőhőse.

És hogy az erotikáról is szó essen… A könyv, ahogy már az elején mondtam, a New Adult kategóriába sorolható be, melynek elengedhetetlen kelléke a testi vonzalom és annak leírása. A szex konkrétan csak nagyon kevésszer fordul elő, azonban az egész történetet végigkísér egyfajta vágyódás és vágyakozás, illetve néhány pikánsabb jelenet, de NEM erotikus könyvbe illő mennyiségben.

A történet talán egyetlen hibája az, hogy a vége kezdett átmenni a Szürke ötven árnyalata hangulatába. Az eleje még nagyon szórakoztató, magával ragadó volt, és még a kis hasonlóság ellenére sem éreztem, hogy Ana és Christian történetét olvasom. A vége viszont már kezdett picit emlékeztetni a világhírű bestsellerre, ami kissé elszomorított, és a kezdeti öt ponttal értékelt könyvem nagy sajnálatomra immár csak négy pontot kapott. A folytatást azonban így is epekedve várom.

Az olvasási lehetőséget köszönöm az Ulpius-ház Könyvkiadónak.

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s