Dante újra divatba jött?

Dante Alighieri nevével mostanság igencsak gyakran találkozom. Kerek egy hónapja olvastam el és írtam bejegyzést Sylvain Reynard Pokoli erényéről, és aki ismeri a könyvet, tudja jól, hogy Dante és Beatrice szerelmét dolgozza fel egy ízig-vérig romantikus történetben. A sztori egy Dante-specialista egyetemi professzorról és annak hallgatójáról szól, kibontakozó szerelmük pedig Dante és Beatrice viszonyával von állandó párhuzamot. A regény rengeteg utalást és információt tartalmaz Dante életéről és az Isteni színjátékról, látszik, hogy a titokzatos író – akiről mellesleg semmit nem lehet tudni -, nagyon jártas a témában.

pokoliereny  dan-brown-inferno-magyar

(Sylvain Reynard: Gabriel’s Inferno és Dan Brown: Inferno)

Eközben idén május 14-én a híres amerikai bestseller író, Dan Brown, új könyvet jelentetett meg Inferno címmel, amely szintén Dante életéről és az Isteni színjátékról szól. Nem egészen két hét múlva, szeptember 13-án a Gabo Kiadó gondozásában a könyv megjelenik magyarul is. Abban biztos vagyok, hogy Dan Brown teljesen más szemszögből közelíti meg a témát, mint Sylvain Reynard, a híres írót ismerve kicsit sem félek, hogy a két regény hasonlítani fog egymásra (már csak a műfajilag sem).

Én személy szerint várom már Dan Brown legújabb könyvét, hiszen ahogy az összes eddigi regényét elolvastam, úgy ez sem lesz kivétel. A visszhangok azonban elég vegyesek, látva a Goodreadses pontozásokat, nem mindenki van oda Brown legújabb bestselleréért. Ez persze nem jelent semmit, én bízom benne, hogy legalább annyira jól fogok ezen is szórakozni, mint az Angyalok és démonokon vagy a nagy botrány keltő A da-Vinci kódon.

A regény fülszövege:

„Keressetek és találtok.”

Ez a bibliai idézet visszhangzik Robert Langdon, a Harvard jeles szimbólumkutatója fejében, amikor felébred egy kórházi ágyon, és nem tudja, hol van és hogy került oda. Arra a morbid tárgyra sincs magyarázata, amelyet a holmija közt eldugva találtak.

Langdon az életéért menekül egy őrült hajsza során Firenzén át, egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks társaságában. Csak úgy szökhetnek meg ismeretlen üldözőik elől, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről.

Egyedül Dante sötét, monumentális remekének, a Pokolnak néhány sora vezérli őket, amelynek segítségével megfejthetik a reneszánsz legünnepeltebb műveinek – szobroknak, festményeknek és épületeknek – mélyén rejlő kódokat, hogy eljussanak egy kirakós játék megoldásához, melynek révén talán elháríthatják a világot fenyegető félelmetes veszélyt…

A történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusa, a Pokol ihletésére született, és díszletei között játszódó mű Dan Brown eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye az Infernó; lélegzetelállító versenyfutás az idővel, amely már az első oldalon rabul ejti az olvasót, és el sem ereszti a befejezésig.

2 gondolat “Dante újra divatba jött?” bejegyzéshez

  1. Erre kíváncsi vagyok nagyon. Az előző Dan Brown könyv, Az elveszett jelkép nekem annyira nem tetszett, mint az előző Langdon-történetek, de ízlések és pofonok ugyebár… :D

    1. Így elgondolkodva most jövök rá, hogy fogalmam sincs, milyen volt az Elveszett jelkép. Azt tudom, hogy 2010 nyarán olvastam, arra is emlékszem, melyik barátnőm adta kölcsön a könyvet, de hogy mi volt benne, csak homályosan dereng vmi. De az biztos, hogy tetszett, talán csak már azért nem okozott meglepetést, mert ismertem az összes DB-könyvet, így az író trükkjeit is, és ha jól tudom, kitaláltam, ki áll az egész mögött.

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s