Cora Carmack: Szakítópróba

Szakitoproba_front_coverMEGJELENÉS: 2013
OLDALSZÁM: 220 oldal
KIADÓ: Content 2 Connect
ÉRTÉKELÉSEM: 4/5

Szüzesség.
Bliss Edwards hamarosan végez a főiskolán, de még nem veszítette el. Mivel megelégelte, hogy már csak ő szűz a barátai közül, elhatározza, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon fogja orvosolni a problémát: egy egyéjszakás kalanddal. A dolog azonban nem úgy sül el, ahogy tervezte. Pánikba esik, és faképnél hagy egy elképesztően helyes srácot meztelenül az ágyában, ráadásul olyan indokkal, amit senki sem venne be.
És ha ez még nem lenne elég kínos, amikor megérkezik az utolsó félévének első órájára, döbbenten ismeri fel az új tanárát. Őt hagyta ott nyolc órával korábban meztelenül az ágyban…

Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető legképtelenebb helyzetekbe hozni, és miközben segít rajtuk, megpróbálja őket összeboronálni valakivel. Hiszen a kétbalkezes embereknek is szükségük van szerelemre…

Ha valaki megkérdezi tőlem, milyen könyvet ajánlok egy délutánra a strandra, vagy egy pár órás úthoz, akkor tuti, hogy ez a könyv lenne a válaszom. Hogy miért? Mert kellemesen rövid, ráadásul annyira olvasmányos, hogy észre sem veszed, de már a végén vagy. Tipikusan az a könyv, ami olvastatja magát, nem bocsátkozik mély elgondolkodtatásba, mégis van humora és bája, amely az első perctől kezdve elragad. Csak sodródsz az eseményekkel, és mosolyogsz a főhősnőn.

Akinek esetleg sztereotípiái lennének, annak bátran állítom, ez nem erotikus könyv, egyetlen egy szexjelenet van benne, illetve az elején az a “majdnem szex”, amely a fülszövegben is említést nyert. A többi intimebb jelenet kimerül csókolózásban és kisebb-nagyobb tapizásokban, melyek mellesleg nagyon ízlésesen megírtak kerülve minden durvább szót és kifejezést.

A történet viszonylag sablonos, bár ez a már fent említett okok miatt nem zavart, hiszen annyira könnyed lendülettel lehetett olvasni. A szereplők is nagyon szimpatikusak voltak, akár Bliss, akár Garrick, akár Cade, akár a meleg Rusty. Az azonban kicsit zavart, hogy Garrick tipikusan olyan főhős, aki a való életben nem létezik, túl tökéletesre sikerült, amolyan mesebeli hercegesre, hogy ez még nekem is kicsit sok volt.

Imádtam benne a színházat, talán még ilyen témájú könyvet nem is olvastam, ahol egy klasszikus színházi darab lett volna a középpontban, és a színésztanoncok lettek volna a regény főszereplői. A Shakespeare és Jane Austen-utalások meg egyenesen levettek a lábamról.

A tanár-diák viszonyt meg eleve nem lehetett komolyan venni, hiszen egy végzős főiskolai hallgatóról és az egyetemről újonnan kikerült színészről van szó, aki csak szívességből fogadta el a tanárkodást egy szemeszterre (az eredeti tanár színházi szerepet kapott New Yorkba, őt kellett helyettesítenie), ráadásul csak egy-két évvel volt idősebb a tanítványaitól. Tehát nem is értettem, mit kellett ezen ennyit lovagolni, hiszen tudtommal nem is vizsgáztathatta volna Blisst, mivel nem rendes tanerő volt.

Kedvenc jelenetekből viszont nem szenvedtem hiányt, kezdve az üvegezős jeleneten egészen addig, mikor Rusty bejelentette, hogy mononukleózisa van, és aki részt vett ebben a játékban, mindenkit megfertőzött, aztán pedig lábadozós jelenetek. Szóval tökéletes kikapcsolódást nyújtott ez a könyvecske, mint már említettem, strandos-napozós délutánhoz tökélesetes.

3 gondolat “Cora Carmack: Szakítópróba” bejegyzéshez

  1. Na általad megint felkerült a kívánságlistámra egy könyv. Ohh és jövőhéten megyek a Balatonra, lehet, hogy ideje lenne benéznem egy könyvesboltba vagy egy könyvtárba! :)

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s