Világirodalmi várólistám

És igen, most megosztom itt, a blogon is, hogy milyen világirodalmi klasszikusokat szeretnék elolvasni az elkövetkezendő hónapokban. Egyelőre csak ennyit tennék fel a kiolvasandók közé, de természetesen ez a lista még bővülni fog.

klastrom-titka-austenJane Austen: A klastrom titka és Emma

Még a nyár során mindenképp el szeretném olvasni a két regény közül legalább az egyiket, hiszen már csak ezt a kettőt nem olvastam Austentól, itt az ideje bepótolni a hatalmas hiányosságot. Ha választanom kellene, akkor inkább A klastrom titkával kezdenék abból az okból kifolyólag, mert az Emma történetével már rég tisztában vagyok köszönhetően annak, hogy a Büszkeség és balítélet, illetve az Értelem és érzelem után ez az írónő harmadik leghíresebb regénye.

William Golding: A legyek ura

Ó, ez a könyv már január óta elő van készítve, és olvasásra várakozik, de mivel januárban fejeztem be az Éhezők viadala-trilógia harmadik részét, így nem szerettem volna egymás után ennyire hasonló témájú könyvet olvasni. Aztán ugye jött a SzJG, amely rabul ejtett, és csak azt tudtam olvasni, ez a “szegény pára” meg még mindig csak várakozik és várakozik, de már nem váratom sokáig.

Gabriel Garcia Márquez: A szerelem a kolera idején vagy Száz év magány

Ja, hát Márqueztől muszáj legalább egy könyvet elolvasnom, mert ez ugye alapműveltségnek számít, meg hát kíváncsi is vagyok rá, és mit is választhatnék, ha nem a két leghíresebb regényét? Csak azt nem tudom, melyikkel érdemes kezdenem.

anna-karenina

Lev Tolsztoj: Anna Karenina

Igazából addig nem is nagyon akartam elolvasni Tolsztoj e világhírű művét, míg nem láttam a legutóbbi Keira Knightley-féle filmadaptációt, amely annyira borzalmasra sikerült, hogy kíváncsivá tett, vajon milyen is lehet az eredeti mű. Igen, hiszen annyi kritikus véli azt, hogy Tolsztoj ezen regénye a világ legjobb könyvei közé tartozik. Így hát nekem is el kell olvasnom.

A VÉLEMÉNYED NE TARTSD MAGADBAN!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s